Ansvarlighed

GOTS standard

GOTS-mærket betyder, at selve materialet er certificeret økologisk, og at der i alle andre processer som farvning, strikning og syning er taget det strengeste hensyn til miljøet. GOTS tager også hensyn til arbejdsforholdene hos dem der producerer T-shirten.

Vidste du, at hvis der bare står "økologisk bomuld" uden et vedhæftet miljømærke, så kan farvningen og behandlingen af bomulden stadig være fuld af skadelige kemikalier?

Vi bruger GOTS fordi vi tager ansvar for vores miljø og de mennesker som producerer vores kollektioner. GOTS er den strengeste mærkningsordning på markedet i dag, og inkluderer også sociale kriterier for at sikre bedre arbejdsforhold for de mennesker som producerer tøjet.

GOTS sikrer en miljøvenlig tilgang fra start til slutproduktet og giver en troværdig og dokumenteret garanti for, at du køber det mest miljøvenlige kemikaliefrie tøj til dine børn.

 

Du kan vælge at købe miljøvenligt af rigtig mange årsager. Vi plejer at sige, at man kan købe det fordi, man:

1. bekymrer sig for sit og sit barns sundhed. Der er mange kemikalier i ikke-certificeret tøj, og der skal tit fem vaske til før de er helt ude. Miljømærket tøj mindsker også risikoen for allergi.

og/eller fordi man

2. bekymrer sig for naturen, og de kemikalier vi lukker ud i den. Det er jo ikke kun i de lande, hvor produkterne fremstilles. Når man bare vasker kemikalierne ud i vaskemaskinen, ender nogle af dem i vores vandløb og søer.

By Green Cotton licensnummer: GOTS Organic Certified by Ecocert Greenlife Lic. No. 152033

Organic Content Standard (OCS)

Produkter certificeret efter Organic Content Standard (OCS) indeholder økologisk dyrket indhold, der er blevet uafhængigt verificeret på hvert trin af forsyningskæden, fra kilde til slutprodukt.

Organic Content Standard verificerer tilstedeværelsen og mængden af organisk materiale i et slutprodukt. Den sporer vejen af råmateriale fra kilden til slutproduktet og muliggør gennemsigtig, konsistent og uafhængig evaluering og verifikation af krav til økologisk materialeindhold i produkter. Produkter med mærkningen OCS kræver %-opgørelse af organisk materiale med sætningen "Made with X% Organic Grown Material".

By Green Cotton licensnummer: OCS made with 19% Organically Grown Material certified by Ecocert Greenlife Lic. No. 152033

Global Recycled Standard (GRS)

Produkter certificeret efter GRS-mærket, betyder at der er mindst 50% genanvendt tekstilmateriale i et slutprodukt. GRS certificerer produktionen, men sørger også for at skabe gode arbejdsforhold og kemikalierestriktioner.