Vores Certificeringer

Alle vores varer er underlagt strenge certificeringer og miljømærker eller sundhedsmærker. Herunder kan du læse mere om hvad vores forskellige mærkninger betyder for værdikæden og dig som forbruger.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

GOTS står for Global Organic Textile Standard. Certifikatet sikrer en miljøvenlig værdikæde fra start til slut og giver en troværdig og dokumenteret garanti for, at du køber det mest miljøvenlige kemikaliefrie tøj til dine børn. Når du ser et GOTS logo betyder det, at selve materialet er certificeret økologisk, og at der i alle andre processer som farvning, strikning og syning er taget det strengeste hensyn til miljøet. 

Vidste du, at hvis et produkt bliver beskrevet som "økologisk bomuld" uden et vedhæftet miljømærke, så kan farvningen og behandlingen af bomulden stadig være fuld af skadelige og allergifremkaldende kemikalier?

Vi bruger GOTS fordi vi tager ansvar for vores miljø og de mennesker som producerer vores kollektioner. GOTS er den strengeste mærkningsordning på markedet i dag, og inkluderer også sociale kriterier for at sikre ordentlige arbejdsforhold.

Du kan vælge at købe miljøvenligt af mange årsager. Vi plejer at sige, at man kan købe det fordi, man tager ens egen og ens børns sundhed alvorligt. Der er mange kemikalier i ikke-certificeret tøj, og der skal tit fem vaske til før de er helt ude. Miljømærket tøj mindsker også risikoen for allergi. Man kan også vælge GOTS fordi man bekymrer sig for naturen, og de kemikalier vi lukker ud i den. Man skal huske et stykke tøj ikke kun forurener i det land det bliver fremstillet. Når man vasker kemikalierne ud i vaskemaskinen, ender nogle af dem i vores vandløb og søer herhjemme. Læs mere her.

By Green Cotton licensnummer: 
GOTS Organic Certified by Ecocert Greenlife Lic. No. 151714

Organic Content Standard (OCS)

OCS står for Organic Content Standard. Produkter certificeret efter OCS indeholder økologisk dyrket indhold, der er blevet uafhængigt verificeret på hvert trin af forsyningskæden, fra kilde til slutprodukt.

Organic Content Standard verificerer tilstedeværelsen og mængden af organisk materiale i et produkt. Vejen spores fra råmateriale til slutproduktet og muliggør gennemsigtig, konsistent og uafhængig evaluering og verifikation af krav til økologisk materialeindhold i produkter. Produkter med mærkningen OCS kræver %-opgørelse af organisk materiale med sætningen "Made with X% Organic Grown Material". Læs mere her.

By Green Cotton licensnummer:
certified by Ecocert Greenlife Lic. No. 151714

Global Recycled Standard (GRS)

Produkter certificeret efter GRS-mærket, betyder at der er mindst 50% genanvendt tekstilmateriale i et slutprodukt. GRS certificerer produktionen, men sørger også for at skabe gode arbejdsforhold og kemikalierestriktioner.